photo: Eddy van Wessel

Translate

Saturday, July 3, 2010

Holland Hup in Koerdistan

Opnieuw klopt mijn telefoon. De zoveelste Koerdische vriend feliciteert me. ,,Ik heb niets gedaan hoor'', sms ik terug, met een smiley. ,,Met het Nederlandse team'', komt het volstrekt overbodige antwoord.

Voetbal - er is geen sport zo populair in Iraaks Koerdistan. De verrichtingen van het Nederlands elftal tegen Brazilie zijn overal gevolgd. Tuinen en restaurants - overal staan grote schermen waarop het WK te volgen is. En als ik later in zo'n tuin bij 35 plus graden zit te eten, hoor ik feestvierende Koerden voorbij rijden. Luidruchtig vieren ze de overwinning van Nederland.

Er staat me nog iets te wachten. Vier jaar geleden was iedereen hier ook al fan van het Nederlands elftal. Het hotel waar ik in Erbil logeer verwacht een tractatie van me vanwege de overwinning. Mijn werknemers in Sulaymania hebben de wedstrijd tijdens een uitje in de bergen op een TV met accu gevolgd. Gekte, zonder oranjevlaggetjes. Maar niet minder enthousiast en emotioneel. Holland Hup, ook in Iraaks Koerdistan.

3 comments:

Unknown said...

Mooie foto bovenaan je blog!

Gijs said...

Ik ga je volgen, Judit. Actuele aftrap: Koerdistan kleurt Oranje. Nu nog een foto. Ik wens jou (en ons) mooie verhalen toe. Groet, Gijs

Henk ten Oever said...

Beste Judit. Het is goed om je ook via deze geschreven lijn te kunnen blijven volgen. Heel veel succes. Hartelijke groet, Henk ten Oever